Tato omeleta je rychlá a chutná snídaně, kterou můžete připravit během několika minut. Kombinace měkkých vajec, čerstvých rajčat a rozpuštěného sýra dodává pokrmu bohatou chuť a jemnou texturu. Taková omeleta je skvělá nejen na ranní jídlo, ale i na lehkou večeři.
Ingredience:
- 3 vejce
- 1-2 rajčata
- 50 g sýra (tvrdý sýr, mozzarella nebo feta – podle chuti)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky (petržel, bazalka nebo kopr) – dle chuti
Příprava:
- Příprava ingrediencí:
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
- Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na kostičky (pokud používáte mozzarellu nebo fetu).
- Vejce rozklepněte do misky, přidejte špetku soli a pepře a metličkou je vyšlehejte do hladké směsi.
- Příprava omelety:
- Rozpalte pánev na střední teplotu a přidejte rostlinný olej.
- Když je pánev horká, přidejte rajčata a lehce je osmahněte 2-3 minuty, aby pustila šťávu a změkla.
- Zalijte rajčata vyšlehanými vejci. Nechte omeletu chvíli zpevnit na okrajích (asi 1-2 minuty).
- Přidání sýra:
- Když omeleta začne zpevňovat, posypte ji sýrem a rovnoměrně ho rozložte po celé ploše.
- Zakryjte pánev pokličkou a vařte omeletu ještě 1-2 minuty, dokud se sýr nerozpustí a vejce nebudou úplně hotová.
- Podávání:
- Podávejte omeletu ihned po přípravě, ozdobenou čerstvými bylinkami podle chuti. Můžete ji podávat také s tousty nebo čerstvou zeleninou.
Tipy:
- Pro zpestření můžete do omelety přidat další ingredience, jako je jarní cibulka, paprika nebo houby.
- Používejte sýr s dobrou tvarovací texturou, například mozzarellu, aby byla omeleta krémovější.
- Pokud chcete omeletu udělat sytější, přidejte do ní kousky vařeného masa nebo šunky.
Tato omeleta s rajčaty a sýrem je skvělou volbou pro začátek dne, která vám dodá energii a dobrou náladu!
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.