Pavlova, kterou si určitě zamilujete: Tento recept vás přenese do dezertního nebe

Rádi Jíte Снимок-экрана-2025-03-21-в-17.06.31 Pavlova, kterou si určitě zamilujete: Tento recept vás přenese do dezertního nebe Dezerty  Recept Rajčata Pečení

Pavlova je jeden z těch dezertů, které si vás získají na první ochutnání. S její křupavou, lehkou pusinkovou základnou, nadýchaným krémem a čerstvým ovocem je to perfektní kombinace sladkosti a svěžesti. Tento dezert, pojmenovaný po slavné baleríně Anně Pavlové, se stal oblíbeným nejen v Austrálii a Novém Zélandu, ale po celém světě. A pokud jste ji ještě nikdy nezkusili nebo se jí báli, protože si myslíte, že je příliš složitá, máme pro vás recept, který vám ukáže, že Pavlova může být snadná a vynikající!

Ingredience pro dokonalou Pavlovu

Na pusinkový základ:

  • 4 bílky (nejlépe pokojové teploty)
  • 200 g cukru krupice
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Na krém:

  • 300 ml smetany ke šlehání (min. 30% tuku)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • Čerstvé ovoce podle vaší chuti (jahody, kiwi, maliny, borůvky)
  • Máta na ozdobu (volitelné)

Příprava Pavlovy: Krok za krokem

1. Příprava pusinkového základu

  1. Předehřejte troubu na 120°C (horkovzdušnou na 100°C) a vyložte plech pečicím papírem. Na papíře nakreslete kruh o průměru přibližně 22 cm, podle kterého budete formovat pusinku.
  2. V čisté misce začněte šlehat bílky na střední rychlost. Jakmile začnou tvořit měkké špičky, postupně přidávejte cukr po lžících, dokud nezačne vznikat hustá a lesklá pěna. Celkově šlehejte asi 10 minut, dokud bílky nebudou pevné.
  3. Přidejte vinný ocet, vanilkový extrakt a kukuřičný škrob a jemně promíchejte.
  4. Hotovou bílkovou směs rovnoměrně rozetřete na připravený papír, podle nakresleného kruhu. Vytvořte malý okraj, aby vznikl tvar hnízda, a střed zůstal trochu nižší.
  5. Pečte Pavlovu v předehřáté troubě asi 1,5 hodiny. Po uplynutí této doby troubu vypněte a nechte pavlovu vychladnout uvnitř, ideálně přes noc.

2. Příprava krému

  1. Smetanu na šlehání vyšlehejte do tuhého krému. Jakmile začne houstnout, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt a pokračujte ve šlehání, dokud nebude krém pevný a hladký.

3. Sestavení Pavlovy

  1. Jakmile je pusinkový základ úplně vychladlý, opatrně ho přeneste na servírovací talíř.
  2. Na vrch rovnoměrně naneste vyšlehaný smetanový krém.
  3. Ozdobte čerstvým ovocem podle vaší volby – jahody, kiwi, maliny nebo borůvky jsou skvélé volby!
  4. Na závěr můžete přidat pár lístků máty pro svěží vzhled a jemnou chuť.

Pavlova: Sladký zázrak, který nikdy neomrzí

Pavlova je dezert, který je nejen krásný na pohled, ale také naprosto vynikající na chuť. Kombinace křupavého základu, jemného smetanového krému a čerstvého ovoce vytváří dokonalý zážitek pro vaše chuťové buňky.

Poslední Příspěvky