Recepty na rychlou večeři: Snadné a chutné pokrmy pro každý den

Rádi Jíte flank-steak-a-rajcatovy-salat-recept Recepty na rychlou večeři: Snadné a chutné pokrmy pro každý den domácí recepty  Zdravé jídlo Recept

Recepty na rychlou večeři: Snadné a chutné pokrmy pro každý den

Po náročném dni je někdy těžké najít čas a energii na přípravu večeře. Pokud patříte mezi ty, kteří často hledají rychlé a chutné recepty na večerní jídlo, máme pro vás několik skvělých tipů. Tyto recepty jsou ideální pro každodenní vaření, kdy nechcete trávit hodiny v kuchyni, ale přesto si chcete dopřát něco chutného a výživného.

1. Cuketové těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Tento rychlý recept je skvělý pro ty, kteří chtějí něco lehkého, ale zároveň chutného. Cuketa je nízkokalorická a zdravá, a když ji použijete místo těstovin, dostanete skvělou alternativu pro příznivce zdravého stravování.

Ingredience:

  • 2 cukety
  • 1 plechovka rajčatového pyré
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ball mozzarelly
  • Olivový olej, sůl a pepř

Postup:

  1. Cukety omyjte a pomocí škrabky nebo spiralizéru vytvořte cuketové nudle.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte cuketové nudle. Smažte je 2–3 minuty, dokud nezměknou.
  3. V jiné pánvi ohřejte rajčatové pyré a přidejte do něj nasekanou bazalku, sůl a pepř.
  4. Smíchejte cuketové nudle s rajčatovou omáčkou.
  5. Na závěr přidejte na kousky nakrájenou mozzarellu a nechte ji mírně rozpustit.
  6. Podávejte teplé a ozdobte čerstvou bazalkou.

2. Tortilla s kuřecím masem a avokádem

Tento recept je ideální pro ty, kteří mají rádi mexickou kuchyni. Je to rychlé, chutné a hodí se k jakékoli příležitosti.

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 avokádo
  • 2 tortilly
  • 1 rajče
  • Sýr (např. cheddar)
  • Smetana nebo jogurt
  • Koření na kuřecí maso (např. paprika, kmín, česnek)

Postup:

  1. Kuřecí prsa osolte, opepřete a posypte kořením. Na pánvi je opečte na středním ohni 5-7 minut z každé strany.
  2. Mezitím si nakrájejte rajče a avokádo na kostičky.
  3. Hotové kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky.
  4. Na každou tortillu dejte plátky kuřecího masa, nakrájené rajče, avokádo a posypte nastrouhaným sýrem.
  5. Zabalte tortillu, přidejte trochu smetany nebo jogurtu podle chuti a podávejte.

3. Rizoto s houbami a parmazánem

Rizoto je jedno z těch jídel, které je snadné a rychlé na přípravu, a přitom vynikající. Houby dodají rizotu hloubku chuti a parmazán mu přidá bohatou a krémovou texturu.

Ingredience:

  • 200 g rýže (ideálně arborio)
  • 200 g hub (nejlépe žampiony nebo lišky)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g parmazánu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř

Postup:

  1. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte nakrájené houby a smažte je 5 minut, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a krátce ji opražte, aby se obalila v oleji.
  4. Postupně přilévejte vývar, vždy počkejte, až rýže vstřebá tekutinu, než přidáte další.
  5. Po asi 15 minutách, kdy je rýže měkká, přidejte nastrouhaný parmazán, sůl a pepř podle chuti.
  6. Podávejte horké a případně posypte ještě trochu parmazánu.

4. Pasta s tuňákem a olivami

Tento recept je jednoduchý a rychlý, ideální pro večer, kdy máte málo času a chcete si pochutnat na něčem lehkém.

Ingredience:

  • 200 g těstovin (nejlépe penne nebo fusilli)
  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 1/2 šálku oliv
  • 1/2 červené cibule
  • 1 lžíce kaparů (volitelné)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř, sušený oregano

Postup:

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Mezitím na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte ji 2-3 minuty.
  3. Přidejte tuňáka (včetně oleje), olivy a kapary (pokud je používáte). Smíchejte a smažte ještě 2 minuty.
  4. Hotové těstoviny smíchejte s tuňákovou směsí.
  5. Dochutíme solí, pepřem a oreganem.
  6. Podávejte teplé a můžete posypat nastrouhaným parmazánem.

5. Smažený rýžový salát s vejcem

Rýžový salát je skvělým způsobem, jak využít zbylou rýži a vytvořit rychlou večeři. Přidání vejce dodá jídlu bílkoviny a výbornou chuť.

Ingredience:

  • 1 šálek uvařené rýže
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku zeleniny (např. hrášek, mrkev, kukuřice)
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte zeleninu. Smažte ji asi 3 minuty.
  2. Přidejte uvařenou rýži a trochu sojové omáčky. Míchejte, dokud se rýže nezahřeje.
  3. Vytvořte v pánvi místo a rozklepněte vejce. Míchejte, dokud se vejce neuvaří.
  4. Smíchejte vše dohromady a dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte teplé jako rychlou večeři.

Závěr

Připravit chutnou a rychlou večeři nemusí být složité. Tyto recepty vám pomohou ušetřit čas, ale zároveň si vychutnáte skvélé a zdravé jídlo. Ať už máte rádi těstoviny, rizoto nebo jednoduché saláty, tyto pokrmy jsou ideální pro každodenní vaření, které vás nezatíží.

Poslední Příspěvky