Vafle jsou lahodné, nadýchané a křupavé pochoutky, které si získaly srdce lidí po celém světě. Tento skvostný dezert je ideální na snídani, jako rychlá svačinka nebo jako sladká tečka po večeři. Ať už je podáváte s ovocem, šlehačkou nebo čokoládovým sirupem, vafle jsou vždy vítaným společníkem na vašem stole. V této článku vám přinášíme recept na vafle, které si můžete připravit rychle a snadno.
Vafle – ingredience
Pro přípravu těchto lahodných vaflí budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 50 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky vanilkového cukru
- Špetka soli
- Olej nebo máslo na potření vaflovače
Příprava vaflí
1. Smíchání suchých ingrediencí: V míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
2. Příprava mokrých ingrediencí: V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko a rozpuštěné máslo. Vše dobře promíchejte, dokud nebude směs hladká.
3. Spojení suchých a mokrých ingrediencí: Postupně přidávejte mokré ingredience k suchým a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Mělo by být dostatečně husté, ale stále tekuté, aby bylo možné ho rovnoměrně rozetřít na vaflovač.
4. Příprava vaflovače: Předehřejte vaflovač a lehce ho potřete olejem nebo rozpuštěným máslem, aby se vafle nepřilepily. Jakmile je vaflovač horký, nalijte na něj dostatečné množství těsta, aby pokrylo celý povrch.
5. Pečení vaflí: Zavřete vaflovač a pečte vafle podle pokynů výrobce, obvykle asi 3-5 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Pokud chcete, můžete během pečení vafle otočit, aby byly rovnoměrně propečené.
6. Podávání: Po upečení nechte vafle chvíli vychladnout a poté je podávejte se svými oblíbenými toppings. Vafle jsou skvělé s čerstvým ovocem, šlehačkou, čokoládovým sirupem nebo medem. Můžete je také posypat cukrem nebo skořicí pro extra chuť.
Vafle – podávání
Vafle jsou velmi univerzální a dají se podávat na mnoho způsobů. Můžete je kombinovat s ovocem, jogurtem, různými sirupy nebo zmrzlinou. Pokud máte rádi slané verze, můžete je podávat i s vejcem, sýrem nebo šunkou. Vafle jsou skvělé nejen na snídani, ale i jako dezert na oslavy nebo pro rychlou pochoutku během dne.
Vafle – nejlepší recept na vafle pro každou příležitost
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.