Velikonoční nádivka, kterou nikdo nečekal: Tento recept vám změní svátky navždy

Rádi Jíte Снимок-экрана-2025-03-21-в-15.21.47 Velikonoční nádivka, kterou nikdo nečekal: Tento recept vám změní svátky navždy Domácí recepty Tipy  Zdravé jídlo Recept Olivový olej

Velikonoční nádivka je tradičním pokrmem, který nesmí chybět na žádném svátečním stole. Kombinace čerstvého pečiva, bylinek, vajec a různých delikatesních ingrediencí tvoří dokonalý celek, který přináší nejen skvělou chuť, ale i nezapomenutelnou vůni. Pokud chcete, aby vaše velikonoční tabule vynikla, pak je tento recept na velikonoční nádivku přesně tím, co hledáte!

Ingredience pro dokonalou velikonoční nádivku

Než se pustíme do přípravy, ujistěte se, že máte všechny ingredience, které budete potřebovat:

  • 500 g veky nebo bílého pečiva
  • 300 g uzeného masa (např. uzený bok nebo klobása)
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 100 g másla
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 500 ml vývaru (nebo mléka)

Příprava nádivky: Krok za krokem

  1. Příprava pečiva: Veku nebo jiné pečivo nakrájejte na kostičky. Pokud máte starší pečivo, tím lépe – bude lépe absorbovat tekutinu a nádivka bude mít správnou texturu.
  2. Příprava masa a cibule: Uzené maso nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte ji na pánvi s trochou másla, dokud nebude sklovitá.
  3. Míchání ingrediencí: V míse smíchejte nakrájené pečivo, uzené maso, orestovanou cibuli, petrželku, majoránku a papriku. Přidejte vejce a vše zalijte vývarem (nebo mlékem). Míchejte, dokud se ingredience dobře nespojí.
  4. Pečení nádivky: Směs přeneste do vymazané pekáčové formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut, dokud nádivka nebude zlatavá a pevná.

Velikonoční nádivka: Klasika s moderním nádechem

Tato velikonoční nádivka je nejenom chutná, ale i velmi variabilní. Můžete ji upravit podle vlastní chuti – přidat například zeleninu, různé druhy masa nebo oblíbené koření. Je skvělá jako příloha k pečenému jehněčímu nebo vepřovému, ale i samostatně si ji vychutnáte.

Pokud chcete, aby vaše Velikonoce byly nezapomenutelné, nechte tuto nádivku být středobodem vašeho stolu. Tento recept vám přinese spoustu chvály a ujištění, že velikonoční svátky jsou ještě lepší, když jsou plné chutí a tradic.

Poslední Příspěvky